Stratégia = cesta, ktorou chceme ísť. 1 Bez cieleného scenára, ako ďalej, sa loď môže potopiť - Baránik, Michal
Parametre reprezentujúce ciele hospodárskej politiky. Rozhodujúce skutočnosti vývoja, ktoré negatívne ovplyvňovali vývoj ekonomiky. Dve etapy: do r. 1989 a od r. 1990. Systémové opatrenia sa realizovali na pozadí zmien u nás aj v zahraničí. Ciele reštriktívnej monetárnej a rozpočtovej politiky. Aplikácia šokovej terapie. Východiská k obnove ekonomického rastu. Aspekty drahých peňazí.