Stratégia = cesta, ktorou chceme ísť - Baránik, Michal
Úloha peňažnej sústavy pri oživovaní ekonomiky, vplyv rozpočtovej a daňovej politiky. Orientácia transformujúcej sa ekonomiky na posilnenie integračných väzieb so svetovou ekonomikou. Príčiny nízkej konkurenčnej schopnosti produkcie a nepripravenosti ekonomických subjektov úspešne pôsobiť na zahraničných trhoch. Nízka úroveň odmeňovania, negatíva a pozitíva diferenciácie. Priority súčasnej hospodárskej politiky. Príčiny úpadku hospodárstva. Racionálny prístup k obnove dynamiky. Východiská pri oddlžení podnikov. Sociálne istoty vytvoria základ pre sociálny konsenzus.