K transformaci východní Evropy - Vaško, Tibor
Zložitý proces transformačného procesu a štruktúrnych zmien v krajinách strednej a východnej Európy. Otázky kombinácie zmeny a rastu nielen transformačného procesu ale i ekonomiky. Rôzny prístup k transformácii v ČR, Maďarsku, Japonsku a následne v štyroch ázijských krajinách. Začiatky hospodárskeho rastu v Južnej Kórei. Zvláštny prípad transformácie ekonomiky v Číne, podobný rozvoj vo Vietname. Otázka výberu transformačného procesu v rôznych krajinách a následne etapa vypracovávania technickej a ekonomickej stratégie. Úloha nadnárodných spoločností v ázijských krajinách.