Zkušenosti Mezinárodního měnového fondu s programy ekonomických reforem v bývalých centrálně plánovaných ekonomikách - Jonáš, Jiří
Významné ekonomické a politické zmeny v krajinách strednej a východnej Európy v 80-tych a 90-tych rokoch. Hlavné problémy hospodárskej politiky a reformnej stratégie: menová politika a reforma bankového sektora, fiškálna politika a reforma štátnej správy, mzdová politika, politika výmenných kurzov. Finančná pomoc MMF bývalým centrálne plánovaným ekonomikám.