Zpracovatelský průmysl
Vývoj spracovateľského priemyslu krajín OECD v r. 1994 naznačuje, že postupne dochádza k oživeniu v tomto odvetví. Strojárstvo, obrábacie stroje, automobilový priemysel, elektrotechnika, elektronika, zbrojný priemysel, stavebníctvo, chemický priemysel, textilný a odevný priemysel, priemysel celulózy a papiera a potravinársky priemysel v USA, V. Británii, Japonsku a západnej Európe.