Komora sa vyprázdňuje Čo zapríčinila živelnosť v transformácii poľnohospodárstva - Pichlerová, Eva
Trhliny v poľnohospodárskej a potravinárskej výrobe sa odzrkadľujú aj na výžive obyvateľstva. Poľnohospodárske podniky hospodária od r. 1989 so stratou. Pokles produkcie, hektárových úrod, kritický stav v živočíšnej výrobe. Zníženie dotácií. Straty v potravinárskom priemysle. Konkurencia zahraničných produktov. Trhové poriadky ako jedno z východísk zo zlej situácie na trhu potravín. Urýchlenie privatizácie, faktory, ktoré ju spomaľujú. Spätosť s ostatnými rezortmi.