Problémy liberalizace zemědělské politiky - Divila, E.
Pozitíva a negatíva intervenčnej poľnohospodárskej politiky. Liberálna koncepcia ako alternatíva poľnohospodárskej politiky. Smerovanie od intervenčnej k liberálnej koncepcii poľnohospodárskej politiky. Základný predpoklad - štrukturálna reforma. Štyri (extrémne) filozofie určujúce strategické ciele nasledujúcich scenárov: 1. voľný trh, 2. regionálny vývoj, 3. živá príroda a krajina, 4. ochrana životného prostredia.