Základní principy zemědělské politiky
Poradenstvo. Komoditné štúdie a komoditné rady. Opatrenia v oblasti ochrany trhu. Uplatnenie zakladateľských funkcií rezortu. Postupy v medzinárodnej politike. Služby informačného charakteru. Vlastný výkon štátnej správy v poľnohospodárstve.