Obchod s Evropskou unií: Německo - Straka, M.
Skupina krajín Európskej únie, ktorá je najväčším obchodným partnerom ČR a jej podiel na obrate zahraničného obchodu od r.1989. Najväčší podiel SRN na celkovom obrate zahraničného obchodu ČR. Tabuľky uvádzajúce údaje: Podiel EÚ na zaraničnom obchode ČR za roky 1989-1993. Hlavné komodity vývozu ČR do SRN. Hlavné komodity dovozu ČR zo SRN.