Obchod za bodem obratu. 1 Víc než polovina českého exportu míří na náročné trhy - Straka, M.
Výrazná zmena teritoriálnej orientácie zahraničného obchodu ČR. Podiel priemyslovo vyspelých krajín na obrate českého zahraničného obchodu. Podiel krajín bývalého ZSSR, európskych krajín s prechodovou ekonomikou. Výrazné zmeny v vo vývoze strojov a prepravných zariadení a tovaru zaradeného do triedy 8 SITC (Standard International Trade Classification) t.j. rôznych priemyselných výrobkov. Grafy, znázorňujúce zmeny v triedach 6,7,8 SITC.