Podpora vývozu - prorůstový faktor české ekonomiky - Pomezný, P.
Významná úloha podpory vývozu vo vyspelých ekonomikách. Preorientácia teritoriálnej štruktúry ČR, podiel vývozu do krajín EÚ. Inštitucionálne zabezpečenie podpory vývozu ČR. Špecifiká exportnej politiky v prechodnom období ČR. Formy a oblasti podpory vývozu. Poisťovanie a zvýhodnenie exportných úverov. Vývozné poradenstvo, trendy ďalšieho vývoja.