Zvyšovanie exportnej výkonnosti - predpoklad úspešnosti rozvojovej stratégie ekonomiky Slovenskej republiky - Baláž, Peter
Funkčná otvorenosť ekonomiky voči vonkajšiemu prostrediu, výška exportnej výkonnosti - predpoklad úspešného rozvoja národnej ekonomiky. Základný faktor exportnej výkonnosti je konkurenčná schopnosť vývozných fondov. Adaptácia Japonska na nové podmienky vo svetovom hospodárstve. Skúsenosti Japonska a ich využitie v podmienkach transformačného procesu v SR.