Na využitie úverových liniek zo zahraničia chýbali - peniaze - Kovalčík, J.
Podmienky poskytnutia úveru malým a stredným projektom od Európskej investičnej banky (EIB), tzv. Apex Global Loan a japonskej Exim Bank. Úverovanie projektov do 50 (EIB), resp. 70 perc. (Exim Bank) rozpočtových nákladov sprostredkúva VÚB, a.s. a Tatra banka, a.s. Príčinou nečerpania disponibilných zdrojov je úplná absencia nových dlhodobých úverov na Slovensku na dofinancovanie projektu. Ďalšie možnosti získania úveru na dofinancovanie úverovými linkami od bánk z Európy.