Evropský měnový systém v pohybu - Marková, Jana
Európsky menový systém - pokus o vytvorenie zóny menovej stability v rámci Európskeho spoločenstva. Snaha členských krajín o menovú stabilitu - systém devízovej intervencie. Zosilnenie integračných procesov s cieľom vytvorenia hospodárskej a menovej únie. Zníženie priemernej miery inflácie. Tesnejšia interakcia medzi kurzovou politikou a ostatnými oblasťami hospodárskej politiky. Nahradenie systému pevných devízových kurzov systémom pohyblivých kurzov.