Regionálna spolupráca v strednej Európe - Bobocká, Júlia
Po rozpade socialistického systému - nové možnosti pre krajiny strednej a východnej Európy. Obmedzenie obchodu medzi krajinami RVHP. Spoločný postup 4 štátov - tzv. Visegrádska štvorka. Postupné vytváranie oblastí voľného obchodu CEFTA (Central European Free Trade Agreement) - dohoda uzavretá v dec. 1992 v Krakove (SR, ČR, Poľsko, Maďarsko). Obchodné vzťahy medzi krajinami CEFTY.