Vývoz do Evropské unie Označování shodnosti průmyslových výrobků se směrnicemi Rady EU
Smernice Rady Európskej únie podľa ktorých sa zavádza povinnosť "označovanie CE" vyjadrujúce zhodnosť priemyslových výrobkov so smernicami Rady EÚ. Smernice sú spracovávané podľa novej stratégie zákonodarnej harmonizácie právnych a správnych predpisov členských štátov EÚ, prijaté v r.1985 v súvislosti s opatreniami k urýchlenému vytvoreniu jednotného vnútorného trhu EÚ. Stručná charakteristika novej stratégie zákonodarnej harmonizácie.