Prioritné oblasti podpory a pomoci pre Slovensko od skupiny 24 vyspelých štátov sveta Pomoc vyspelých štátov Slovensku by mala pokračovať v konkrétnych podnikoch
Makrofinančná pomoc - na podporu platobnej bilancie a posilnenie devízových rezerv (MMF, IBRD, G-24). Finančná pomoc Svetovej banky (IBRD) na reštrukturalizáciu. Podporné aktivity EBOR (EBRD), EIB a Exim Bank of Japan. Ďalšie aktivity Európskeho spoločenstva, PHARE, USAID.