Smlouvy o zamezení dvojího zdanění: Portugalsko - Aleš, Jan
Zmluva medzi ČR a Portugalskom o zamedzení dvojitého zdanenia a zabránení daňového úniku v obore daní z príjmov bola podpísaná 24.5.1994. Podrobný komentár vzorovej zmluvy OECD bol uverejnený v č.3/92 časopisu. Tento príspevok sa zaoberá len tými ustanoveniami, ktoré sa odchyľujú od vzorovej zmluvy, alebo majú zvláštnu dôležitosť.