Prídavky na deti ako súčasť nového systému štátnej sociálnej podpory - Sopira, Boris
Úloha štátu v sociálnej politike. Transformácia sociálnych vzťahov na novú kvalitatívnu úroveň. Na zabezpečenie zámerov sociálnej politiky sa navrhuje vytvoriť tri relatívne samostatné systémy - sociálne poistenie, štátnu sociálnu podporu a sociálnu pomoc. Prídavky na deti, ako jeden z rozhodujúcich príspevkov štátu rodinám do systému štátnej sociálnej podpory. Zmeny v systéme prídavkov na deti vo vyspelých krajinách. Zákon NR SR č.193/1994 Z.z. o prídavkoch na deti a o príplatku k prídavkom na deti. Prídavky na deti a príplatok k prídavkom na deti ako nová štátna sociálna dávka od l.9.1994.