Systémy sociálních dávek v zemích střední a východní Evropy v přechodném období. 1 - Tomeš, Igor
Systém sociálnych dávok v krajinách strednej a východnej Európy bol kncipovaný tak, aby zodpovedal potrebám a záujmom direktívnej ekonomiky. Prispôsobenie sociálnych dávok potrebám slobodnej trhovej ekonomike. Problémy prechodného obdobia ( nezamestnanosť, zníženie reálnych príjmov obyvateľstva, rast chudoby ). Poskytovanie dávok v nezamestnanosti, dávok pri úrazoch a chorobách z povolania, rodinných prídavkov, dôchodkov, dávok pre postihnutých ľudí, dávok pozostalým.