Odpady rok po. 1 Plnenie Programu odpadového hospodárstva - Galovič, E.
Hospodárenie s odpadmi od schválenia Programu odpadového hospodárstva SR 13.7.1993. Odpady a ich hromadenie ako jeden z limitujúcich prvkov rozvoja spoločnosti. Európska únia r. 1989 vypracovala Stratégiu odpadového hospodárstva EÚ. V SR sa problém hospodárenia s odpadmi začal principiálne riešiť po vzniku Slovenskej komisie pre životné prostredie r. 1990. Základná právna úprava spôsobu zaobchádzania s odpadmi a systém štátneho dozoru nad jej dodržiavaním. Povinnosť pôvodcov odpadov vypracúvať programy odpadového hospodárstva. Postup ich spracúvania. Zloženie odpadov v SR.