Liberalizace podmínek živnostenského podnikání - Kroupa, P.
Súčasné právne systémy upravujúce oblasť živnostenského podnikania v jednotlivých krajinách. Najväčšia štátna regulácia v Rakúsku a Nemecku, právne úpravy vo V. Británii, Írsku alebo Portugalsku. Živnostenské podnikanie v krajinách EÚ. Porovnanie meny, reglementovaných živností v jednotlivých krajinách a v ČR. Živnostenský zákon č.455/1991 Sb. a navrhovaná novelizácia na podporu liberalizácie podnikania.