Analýza podniku Plánovanie, rozhodovanie, kontrola riadenia firmy - Papula, J.
Analýza zdrojov podniku umožňuje vytvoriť si základný obraz o stave podniku. Hmotné zdroje: naturálne a finančné. Nehmotné zdroje: ľudský potenciál, technologické zdroje (patenty, know-how, licencie), image podniku. Pri analýze je dôležitá voľba vhodných ukazovateľov. Finančné ukazovatele rentability, platobnej spôsobilosti, finančnej štruktúry, výkonnosti. Potreba zmeny prístupu k ekonomickým analýzam v podniku, hodnotenie porovnávaním s konkurenciou.