Kto riadi akciovú spoločnosť - Papula, J.
Zmeny v procese transformácie ekonomiky zasahujú do života podnikov. Postavenie a kompetencie podnikového manažmentu. Vzťah medzi ním a vlastníkmi (akcionármi), reprezentovanými orgánmi akciovej spoločnosti, špecifické podmienky. Rozdiely v názvoch, štruktúre a postavení orgánov a.s., spoločný znak - majú reprezentovať a presadzovať záujmy akcionárov v riadení a.s. Pozorovacie, hodnotiace a rozhodovacie postavenie akcionárov. Druhy (štýly) strategického manažmentu: podnikateľský, partnerský, bábkový, chaotický.