Rizikový manažment Inovačná neúspešnosť vzrastá - Leščišin, Michal
Úspešné podnikanie vyžaduje znalosť rizikových analýz aj ovládanie rizikového manažmentu (Risk Management). Komerčná orientácia manažérov a seriózna výroba konkurencieschopných výrobkov. Rizikový manažment má vylúčiť fatálnosť z podnikania, obmedziť živelnosť v rizikových procesoch a minimalizovať negatívne dôsledky rizika. Analýza vedecko-technických trendov, makroekonomických faktorov v rámci predvídania rizika. Prevencia, meranie, riadenie a minimalizácia rizika.