Rozvoj dálniční sítě - Šejna, P.
Zvýšenie potrieb dopravy po zmene politického systému a hospodárskej orientácie ČR. Vzrast intenzity cestnej premávky v smere západnej Európy. Prijatie programu výstavby diaľníc, ktorý zohľadňuje požiadavky českej ekonomiky na zaistenie podmienok pre rozvoj hospodárskych. obchodných a kultúrnych vzťahov s európskymi štátmi. Celkový rozsah diaľničnej siete ČR, časový harmonogram výstavby jednotlivých úsekov diaľníc s perspektívou napojenia na európsku diaľničnú sieť.