500. výročie vydania prvej knihy o podvojnom účtovníctve Luca Pacioli - Laučík, Zdenko
História vydania a prekladov prvého diela o podvojnom účtovníctve mnícha a vedca Lucu Pacioliho. Uverejnené bolo v prvej časti (Arithmetica) 9. distinkcie v 11. traktáte knihy (vyšla 1494 v Benátkach) Summa de arithmetica, geometria, proportioni et proportionalita. Upozornenie na ďalšie diela o účtovníctve zo 16. storočia.