Výskum treba zachovať Aktuálne medzinárodné zdroje - Bartl, J.
Ohrozenie a útlm vedecko-technickej činnosti v súvislosti s veľkou privatizáciou. Povinnosti štátu pri hľadaní zdrojov na financovanie vedy a výskumu a technickej politiky. Personálny stav slovenskej výskumnej a vývojovej základne. Najvýznamnejšie medzinárodné programy (PECO, COPERNICUS, TELEWORKING, TELESERV, ESATT). Bilaterálne dohody SR, podpora zo štátneho rozpočtu.