Cirkadiánny rytmus aktivácie a výkonu u operátorov so smenovou prácou - Ficková, E.
Porovnávanie cirkadiánneho rytmusu fyziologických ukazovateľov aktivácie, subjektívne hodnotenie aktivačnej úrovne a motorického výkonu počas 8 hod. a 12 hod. pracovných zmien zmenových operátorov. Analýza výsledkov ukázala rozdielnu aktiváciu a výkon medzi zmenami v každej skupine.