Příspěvek organizační psychologie k porozumění a predikci organizační účinnosti - West, M.A
Prehľad o existujúcich modeloch efektivity organizácie a zároveň upozornenie na to, že väčšinou nevystihujú skutočnosť. Najsľubnejším modelom, ktorý bol vyvinutý, je tzv. Competing Value Model. Organizačná účinnosť modelu súťažiacich hodnôt. Model rozumného cieľa. Model medziľudských vzťahov. Model otvoreného systému. Model vnútorných procesov. Praktické problémy riadenia výskumu organizačnej efektívnosti.