Populace a vývoj lidstva se zvláštním zřetelem na podvýživu a nemoce v rozvojových zemích - Jeníček, Vladimír
V r. 1994 sa konala v Káhire Medzinárodná konferencia o populácii a rozvoji (ICPD 94), zaoberajúca sa mimoriadne závažnými globálnymi problémami vývoja a stavu ľudskej populácie. Populačné trendy. Trendy zdravia. Podvýživa. Sociálno-zdravotné problémy.