Postkomunistický svět - krize nebo evoluce? Pět let za námi... - Gabal, I.
Primárny význam politických faktorov. Prekonanie prvotných tenzií a nestability po prevzatí moci. Tvorba a vývoj nového demokratického systému, parlamentných štruktúr a inštitúcií fungujúceho právneho štátu. Kvalita demokracie a kultivácie občianskej spoločnosti. Niektoré medzinárodné aspekty.