Vývoj dochádzky do zamestnania na Záhorí a sledovanie vzájomných závislostí centier a ich zázemí - Michálek, A.
Dochádzka do zamestnania tvorí významnú zložku priestorovej aktivity obyvateľstva. Mobilita obyvateľstva na Slovensku má trvale vysokú intenzitu. Sledovanie dochádzky do zamestnania na Záhorí v r. 1970, 1980, 1991. Skúmanie miery závislosti medzi centrami a ich zázemiami. Posilnenie vlastnej ekonomickej aktivity obcí a tým vytvorenie možnosti revitalizácie upadajúcich obcí.