Hlavné črty a vývoj nezamestnanosti u nás a vo svete - Rievajová, Eva
Vytváranie trhu práce ako základná úloha politiky zamestnanosti, ktorá musí byť aktívna, t.j. musí vytváraním podmienok pre rozšírenie dopytu po pracovných silách prispievať tvorbou nových pracovných príležitostí. Vývoj miery nezamestnanosti v SR. Vplyv demografického vývoja obyvateľstva na zamestnanosť a nezamestnanosť. Uplatnenie sa jednotlivých štruktúr obyvateľstva na trhu práce. Najviac ohrozené sociálne skupiny obyvateľstva na trhu práce. Vývoj miery nezamestnanosti v krajinách OECD a v krajinách strednej a východnej Európy. Prognózy ďalšieho vývoja nezamestnanosti v SR.