Agrárne družstvá na rázcestí - Malejčík, A.
Pohľad na existenciu poľnohospodárskych družstiev (PD) a ich fungovanie v trhovej ekonomike. Realizácia transformácie poľnohospodárskych podnikov družstevného typu na Slovensku. Príčiny neúspechov, ktoré majú poľnohospodárske podniky v súčasnom období. Riešenie problému vlastníctva a hospodárenia na pôde. Prechod poľnohospodárskych družstiev na akciové spoločnosti podľa postupu slovenských právnych noriem. Prechod družstiev na akciové spoločnosti.