Tradingové společnosti ve světové praxi
Metódy a organizačné formy zahraničnoobchodného podnikania. Dve základné skupiny foriem vzájomného styku (vývozcu) dovozcu a výrobcu (spotrebiteľa), a to nepriamy a priamy dovoz a vývoz. Metódy nepriameho a priameho vývozu a dovozu. Rôzne modely sprostredkovateľských organizácií vo svetovej praxi na podporu vývozných aktivít. Sprostredkovateľské obchodné organizácie, tradingové organizácie a ich služby.