Možnosti zamerania dotačnej politiky v SR - Žáková, V.
Po liberalizácii cien potravín v r. 1990 a transformácii plánovitého hospodárstva na trhové, keď došlo súčasne k odbúraniu subvencií do poľnohospodárstva a spotreby potravín, zmenila sa i situácia na trhu. Porovnanie subvencií na Slovensku s ostatnými štátmi. Výrazný pokles poľnohospodárskej výroby. Slovenský trh sa ľahko môže stať odbytišťom zahraničných poľnohospodárskych produktov najmä z krajín ES.