Majetkové daně v USA - Horčicová, M.
Významná úloha majetkových daní a to zvlášť v príjmoch miestnych rozpočtov. Hlavný zdroj miestnych rozpočtov. Prečo sú majetkové dane súčasťou miestnych príjmov. Majetkové dane ako poplatky za úžitok. Úloha majetkových daní v systéme miestnych rozpočtov v USA odlišná od situácie v ČR. Určité lekcie, podľa ktorých je možné v budúcnosti postavenie majetkovej dane v ČR odvodiť z poznatkov v USA.