Ukladanie povinností alebo priznávanie práv platiteľovi dane rozhodnutím - Bubeníková, Irena
Rozhodnutie - najzávažnejší správny akt správcu dane v daňovom konaní podľa zákona SNR č.511/1992 Zb. Konečné rozhodnutie správcu dane (obcí) a rozhodnutia v priebehu daňového konania. Platobný výmer. Obsah rozhodnutia o vyrúbení dane odchylne od daňového priznania, opravné prostriedky.