Stratégiu FNM SR predurčuje vláda L. Krajňák: V slovenskej ekonomike nebude pokoj, kým sa jasne nevyprofilujú vlastnícke vzťahy - Krajňák, L.
Riaditeľ sekcie stratégie a správy majetku FNM SR Ladislav Krajňák o súčasnej stratégii FNM. Analýza portfólia fondu - rozdelenie akciových spoločností podľa akciovej účasti fondu na tri skupiny. Účelnosť personálneho oddelenia fondu od vlády. Možnosti samostatnej stratégie. Záväzky výkonného výboru fondu, priamy predaj významných akciových podielov kľúčových slovenských spoločností.