II. Evropský kongres záručních bank - Rajdl, L.
V dňoch 4.-6.10.1993 sa konal v Hamburgu II. kongres európskych záručných bánk. Európske združenie pre vzájomné ručenie (AECM, zal. r.1992) - jeho cieľom je pomáhať rozvoju malých a stredných podnikov, napomáhať výmene skúseností medzi záručnými inštitúciami. Základné rysy vývoja záručných systémov v niektorých európskych krajinách. Spoločné rysy: podpora štátu, nadväznosť na bankový systém, spolupráca s hospodárskymi komorami, prepojenie štátnej iniciatívy s iniciatívou ekonomických subjektov, používanie záruky za nesplatenú časť úveru, poskytovanie daňových výhod záručným inštitúciám.