Nový zákon o bankovnictví v Rakousku - Hladíková, V.
Podľa zmluvy o Európskom hospodárskom priestore a v zmysle dohody o jednotných predpisoch v oblasti bankovníctva vo vnútri Európskej únie preberá rakúske právo v novom Zákone o bankovníctve (z r. 1993) 11 smerníc ES a do úvahy berie 5 odporúčaní.