Zhodnocení a řízení rizika - Swoboda, K.
Ako každá obchodná činnosť aj rôznorodé aktivity bánk sú vystavené množstvu rizík (obchodné, úverové). Úspešné banky sú schopné tieto riziká identifikovať, obmedziť a riadiť. Vedľa riadenia rizika sa sleduje aj riziko spojené s portfoliom. Vzťahy medzi klientom a bankou.