Základné črty kanadského bankového systému - Múčková, Viktória
Kanadský finančný systém - jeden z najrozvinutejších a najliberalizovanejších systémov na svete. Historicky tvorilo tento systém 5 skupín: 1. autorizované banky, 2. zverenecké (trustové) a pôžičkové spoločnosti, 3. družstevné úverové hnutie, 4. spoločnosti životného poistenia, 5. obchodníci s cennými papiermi (dealeri). Štruktúra bankového systému: centrálna banka (Bank of Canada), komerčné banky. Bankovníctvo v súčasnosti, jeho aktivity a výkonnosť.