K interpretácii dopytu po peniazoch v teoretických koncepciách J.M. Keynesa a M. Friedmana - Gonda, Vladimír
Analýza teoretických koncepcií peňažného dopytu J.M.Keynesa a M. Friedmana - ovplyvnili vývoj monetárnej teórie v 20. stor. Kvantitatívna teória peňazí (16. stor.) - matematickú podobu jej dal I. Fisher. Keynesova teória preferencie likvidity. Friedmanova moderná kvantitatívna teória peňazí ako teória dopytu po peniazoch. Hlavné odlišnosti, typické pre koncepcie dopytu po peniazoch Keynesa a Friedmana.