Možno prekročiť vlastný tieň? Rozvoj kapitálového trhu v štátoch V4 - Baláž, Vladimír
V najnovšej analýze označil MMF štáty višegrádskej štvorky za trhy s malým počtom registrovaných emisií, nízkym obratom, nedostatočnou likviditou, vysokou volatilitou a slabým inštitucionálnym zázemím. Podľa vyspelosti rozdelil 38 trhov krajín, ktoré prekonali štádium klasickej rozvojovej krajiny a približujú sa ekonomickému štandardu štátov OECD, do štyroch skupín. Štáty V4 zaradil do prvej, najmenej vyspelej skupiny. Posúdenie objektívnosti zaradenia podľa kritérií stanovených MMF.