Spriehľadnenie kapitálového trhu Nevyhnutnosť ďalšieho rozvoja - Horváth, Martin
Nízka transparentnosť súčasného slovenského kapitálového trhu. Nezáujem zahraničných aj domácich investorov investovať prostredníctvom kapitálového trhu. Nízku transparentnosť spôsobuje obchodovanie na neorganizovanom trhu, zlá informovanosť a nevyhovujúca legislatíva. Špecifiká budovania slovenského kapitálového trhu. Monitoring obchodov na burzách. Príčiny veľkého množstva obchodov uzavretých na neorganizovanom trhu.