Čínská ekonomika a její extenze - Znamenáček, M.
Proces čínskych ekonomických reforiem. Rok 1978 - zlom vo vývoji čínskej ekonomiky a spoločnosti. Reformy vo vnútornej ekonomike prebiehajú súčasne s "politikou otvárania sa svetu". Rast objemu zahraničného obchodu, vývoz a dovoz. 90. roky - "prehriatie" čínskej ekonomiky. Chinese Economic Area - integračné zoskupenie Číny s Hongkongom a Tchaj-wanom.