Optimalizace hospodářské politiky při racionálních očekáváních - Hušek, Roman
Ekonometrický prístup k optimalizácii nástrojov teoretickej hospodárskej politiky. Miera vplyvu racionálnych očakávaní na účinnosť hospodárskej politiky. Modifikácia ekonomického prístupu k určeniu hospodárskej politiky, jej optimalizácia pomocou spätnej väzby. Aplikácia teórie hier v optimálnom riadení.