Profesionalita verzus diletantstvo - Sedlák, Mikuláš
Intelektuálny potenciál SR je schopný aplikovať v hospodárstve moderné poznatky a zabezpečiť pri čiastočnej pomoci kvalifikovaných kádrov zo zahraničia jeho oživenie a rozvoj. Porušovanie zásad personálnej politiky v ekonomickej oblasti. Dôsledky pre národné hospodárstvo (napr. zníženie reálnych miezd po devalvácii). Mocensko-stranícke záujmy pri riešení ekonomických otázok. Význam ekonomickej vedy, vysvetlenie základných pojmov. Nevyhnutnosť tímovej práce ekonómov pri riešení komplexných národohospodárskych otázok.